cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Smäll » Produkt

Så här gör du

Så här gör du


Art nr. Fällkniven GP
Så här gör du
Så här gör du
Artnr: 1
0 kr/st
Klicka här för leveransinfo
Art nr. 1
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning


Vildsvinsjohan från Vessigebro pratar om våra produkter efter nästan ett års användande.

I filmen av Östgötajägarna förklarar vi hur våra produkter fungerar.

Peter Ekeström på Dogworks ger dig kloka råd om hur du kan hitta vildsvinen snabbare.

Läs gärna reportaget om ett gäng grabbar som använder våra produkter. Öppna tidningen här.

Kalibersortimentet
Vårt kalibersortiment används som en foderförbättrare vilket också ger dig positiva effekter inte minst på åteln eller någon annanstans där du vill hålla vild­svinen. Framförallt så har vi utvecklat produkterna med utgångspunkten så lite foder, på lång tid, till så låg kostnad som möjligt. Dessutom är våra produkter baserade på naturliga och svenska råvaror utan socker.

Som inbiten hundjägare så kanske du vill hålla så mycket vildsvin som möjligt i dina tätningar, idag ger det ofta en oönskad bieffekt i form av större kullar, små gyltor som blir dräktiga tidigt och fetare grisar. Faktum är att ska vi uthålligt kunna jaga vildsvinen i kombination med jordbruket så krävs det att vi som jägare tar vårt ansvar och tänker på vad vi fodrar vildsvinen med.

Använd vårt kalibersortiment i kombination med spannmål, majs eller ärtor. Med en skvätt av någon av kaliberprodukterna så har du skapat ett foder som är ännu mer intressant för vildsvinen utan att för den skull addera massor socker – detta utan att din kostnad för foder ­skenar iväg. Sprid ut det behandlade fodret utanför tätningen där du vill att vildsvinen ska uppehålla sig inför en jakt och de kommer att stanna där länge. Skaparna av detta rekommenderar havre men det fungerar med allt spannmål samt ärtor och majs. Istället för att jäsa en majsbomb så preparerar du ditt foder med någon av sorterna ur Smälls kalibersortiment, 270 som smakar och luktar hasselnöt eller 8x57 som smakar och luktar vanilj. Fem centiliter av medlet räcker till en tio liters hink så det är mycket drygt och kostnadseffektivt. Du behöver inte låta det stå att dra tillsammans med ditt foder utan det är färdigt att användas direkt. Baserat på våra egna erfarenheter så rekommenderar vi er att ta det lugnt och fint i början och inte jaga ett snabbt resultat utan introducera det nya i lagom takt. Hellre lite och ofta än mycket och sällan, framförallt i början innan det vilda accepterat det nya. När du fått snurr på besöken så kan du succesivt öka mängden preppat foder.

Idén med kalibersortimentet är så lite foder, på så lång till som möjligt till så låg kostnad som möjligt. Försök därför om möjligt att risa igen det preparerade fodret eller lägg det på annan svåråtkomlig plats så de verkligen får jobba för maten. Medlet innehåller inte något socker och är skapat av svenska, naturliga, råvaror.

Ska inte spädas med vatten utan ska användas så som det är i flaskan men man kan om man vill hälla över en del på en sprayflaska och spraya så högt upp man kommer åt för att lyfta det lockande dofterna längre från sin plats där man vill hålla det vilda.

Av någon outgrundlig anledning så märker vi av väldigt lokala variationer mellan vilken kaliber som går bäst så vår rekommendation är därför en av varje för att verkligen ta redan på vilken som går bäst just hos dig. Kan låta som ett billigt försäljningsknep men vi vill verkligen att ni ska lyckas. Där vissa går bet på att lyckas med 270 så har det visat sig att 8x57 fungerar klockrent och vice versa.

Fyll en hink med lock om du vill spara din foderblandning och inte använda allt på en gång.
Blanda om fodret ordentligt i hinken så att allt kommer i kontakt med kaliberprodukten.

Häll i någon av Smälls kaliberprodukter, ca en halv deciliter till tio liter foder men du avgör själv hur starkt du vill att det ska lukta. Introducera det försiktigt i början för att sedan kunna stegra doseringen.

Anisprodukterna
Först av allt: less is more! Tänk dig själv hur vildsvinet reagerar om du tycker det luktar anis på åteln med tanke på hur mycket mer utvecklat deras luktsinne är. Det är ett vanligt fel, man använder för mycket av produkten på en gång. Skaka alltid de flytande produkterna innan du använder dem.

Mald anis

Den doftar betydligt mindre än de flytande produkterna. Den använder du i rulltunnan, foderspridaren och i tjäran om du vill skapa extra drag på din åtel. Inte på alla ställen på en gång utan bestäm dig för ett av dem till att börja med för att sedan utöka användningen om du känner för det. Räkna med att du kan dela upp flaskans innehåll i fem portioner eller mer.

Koncentrat i droppflaska

Någon enstaka droppe på foderplatsen, på saltstenen eller ett par droppar på en trasa som du hänger upp högt för att låta vinden föra med sig doften på ännu längre håll. Du använder även denna produkt om du vill fylla på sprayflaskan och spara några kronor på kuppen. Det luktar starkt, starkt så var försiktig!
Eftersom det är äkta anisolja som inte är utspädd för att ge mesta möjliga doft så fryser den naturligt vid 15 plusgrader. Vi tillsätter en naturlig fryshävare men ni får fortfarande räkna med att den fryser kring tio plusgrader. Händer detta så startar ni om den genom att värma den i ljummet vatten och skaka förpackningen.
Förvara förpackningen varmt mellan användningarna.

Sprayflaskan

Fyll flaskan med vatten ända upp och sätt på spraymunstycket igen. Skaka flaskan kraftigt så det blandar sig. Någon eller några sprayduschar under foderspridaren eller där du vill skapa ett intresse. Du kan även använda den för att dölja din egen doft när du sitter på plats i kojan eller tornet.
Eftersom det är äkta ani

Tillbaka

Nyhetskategorier