cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Fällkniven » Jaktknivar » Produkt

Fällkniven PHKz

Fällkniven PHKz


Art nr. Fällkniven GP
Fällkniven PHKz
Fällkniven PHKz
Artnr: Fällkniven PHKz
3 962 kr/st

Rek. pris: 4 404 kr/st

I Lager för omgående leverans
Art nr. Fällkniven PHKz
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning

Det är klart att man tar sig en extra fundering när man efter mycken vånda börjar dra de första strecken på det som till slut ska bli en jaktkniv. Tankarna på en ny design har funnits där några år men att konkretisera dem till fasta mått är ett mycket stort steg och fällorna utefter vägen är många och svåra. Utan att förringa den möda en grossess innebär för en havande kvinna vill jag påstå att de våndor man genomgår är, om inte lika stora så, av signifikant betydelse när en ny kniv ska bli till: En ynka millimeters felbedömning och en förväntad succé förbyts till en ren katastrof! Men jag litar på mitt omdöme – jag har jagat sedan 1974 men redan drygt tio år tidigare började jag vistas ute i naturen – skogen, sjöarna, fjällen, havet har i mångt och mycket varit mitt hem. Så, det är klart att jag öser ur en enorm erfarenhet när jag designar en ny kniv och självklart blir den mitt eget barn som jag gärna bejakar.

Det fanns tider i mitt hemland när man ansågs vara en bättre jägare om bladlängden var max 7,5 cm. Med den makt media hade skulle plötsligt alla de hundratusentals jägarna bära kortbladiga knivar för att inte falla utanför ramen. OK, visst fungerar ett kort knivblad i de allra flesta sammanhang när man tar hand om ett byte men ärligt talat – handlar det inte om kunskapen om vart du ska sätta an eggen? Om du iakttar en van slaktare lägger du snart märke till att hans kniv är 13 cm eller längre. Vad drar du för slutsats av det?

Det finns förstås inget rätt eller fel, huvudsaken är att du trivs med kniven, att den gör ett bra jobb, känns säker, är lätt att göra ren, att den håller skärpan bra och att den dessutom går att använda till en massa andra uppgifter.

The Professional Hunter’s Knife (PHK) är en av världens bästa jaktknivar där funktion, säkerhet och hygien satts i första rummet. Den speciella bladformen (eng. upsweep-droppoint) ger en lång flåkurva utan att bladet blir brett och klumpigt. Det rosttröga laminerade pulverstålet (VG2-SGPS-VG2) ger ett blad som är starkt och håller skärpan oerhört väl. Skaftet i tålig Thermorun och en rostfri parérstång ger ett säkert, komfortabelt grepp oavsett yttre omständigheter. Den formgjutna zytelslidan håller fast kniven med dubbel säkerhet samt är enkel att rengöra. En bättre jaktkniv finns kanske inte?

Zytelslida
Den nya formsprutade zytelslidan erbjuder en nätt, stark och säker kombination av egenskaper som borde vara väldigt attraktivt för alla användare.

Mod. PHK
Total längd: 239 mm
Blad längd: 126 mm
Blad tjocklek: 5 mm
Tånge: Bred, genomgående
Vikt (kniv): 190 g
Stål: 3G
Blad hårdhet: 62 HRC
Handtag: Thermorun
Slida: Zytel

Tillbaka

Nyhetskategorier