cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Fällkniven » Jaktknivar » Produkt

Fällkniven NL5L

Fällkniven NL5L


Art nr. Fällkniven GPFällkniven NL5L
Fällkniven NL5L
Artnr: Fällkniven NL5L
4 171 kr/st

Rek. pris: 4 635 kr/st

I Lager för omgående leverans
Art nr. Fällkniven NL5L
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning

Fällkniven NL5 IDUN
I den nordiska mytologin var Idun fruktbarhetens gudinna och satt att förvalta de äpplen som skulle tillförsäkra gudarna evig ungdom. För många var hon också en symbol för kärlek och pånyttfödelse och kallades i en dikt för gudarnas älskarinna (ása leika).

Till skillnad från de tidigare modellerna i Northern Light-serien är NL5 lite rundare och mjukare i formerna och som sådan passar kniven alldeles utmärkt väl till jakt. Det raka, lätt fylliga greppet i läder ger full kontroll över det kraftiga bladet i laminerat VG10-stål och gör kniven till ett lika tilldragande som effektivt redskap i nävarna på den erfarne jägaren.

För första gången någonsin kan vi presentera en världsnyhet när det gäller bladet - det är ett laminerat VG10-stål där eggen utgörs av vårt numera berömda VG10-stål och där sidorna består av ett segt, helt rostfritt 420J2-stål. Denna kombination är den absolut bästa eftersom den sammanför alla tänkbara önskvärda egenskaper såsom stresstålighet, vridstyvhet och skärpevaraktighet i ett och samma blad. Med laminatteknik kan man räkna med 20 % ökad böjstyrka jämfört med ett solitt VG10-blad. Det medför prestanda som ingen annan tillverkare i världen kan jämföra sig med!

Slidan tillverkas i kraftigt, brunt läder av allra bästa slag.

Läs mer om Northern Light seriens historiska bakgrund HÄR!

Mod. NL5
Total längd: 215 mm
Bladlängd: 100 mm
Bladtjocklek: 5 mm
Vikt (kniv): 180 g
Stål: Lam.VG10
Egghårdhet: 59 HRC
Ändbutt: Aluminium
Parérstång: Rostfritt stål
Slida: Svart läder

Tillbaka

Nyhetskategorier