cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Fällkniven » Exklusiva knivar » Produkt

Fällkniven NL4L Frej

Fällkniven NL4L Frej


Art nr. Fällkniven GP
Fällkniven NL4L
Fällkniven NL4L
Artnr: NL4L
4 059 kr/st

Rek. pris: 4 510 kr/st

I Lager för omgående leverans
Art nr. NL4L
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning

NL4
Frej var fredens gud i den nordiska gudasagan men också den som rådde över fruktbarhet och välstånd. Han var kung över troll och älvor, väsen som inte för så länge sedan var realitet i det gamla bondesamhället. Mod. NL4 Frej är inte bara en vacker och nätt kniv - eftersom bladet är i laminerat VG10-stål är kniven förhållandevis stark, kniven känns inte det minsta klumpig. Det välgjorda läderhandtaget mörknar med åren och får en vacker patina ju mer kniven används.

För första gången någonsin kan vi presentera en världsnyhet när det gäller bladet - det är ett laminerat VG10-stål där eggen utgörs av vårt numera berömda VG10-stål och där sidorna består av ett segt, helt rostfritt 420J2-stål. Denna kombination är den absolut bästa eftersom den sammanför alla tänkbara önskvärda egenskaper såsom stresstålighet, vridstyvhet och skärpevaraktighet i ett och samma blad. Med laminatteknik kan man räkna med 20 % ökad böjstyrka jämfört med ett solitt VG10-blad. Det medför prestanda som ingen annan tillverkare i världen kan jämföra sig med!

Skaftet består av särskilt utvald oxhud, ett sorgligen nästan helt bortglömt skaftmaterial, som ger ett mycket bra och hållbart grepp. Det åldras på ett mycket vackert sätt och får med åren en utsökt mörkbrun patina, inte heller påverkas det av oljor och lösningsmedel och är helt okänsligt för vatten.

Vi framhärdar förstås den konvexa eggen eftersom vi anser att denna är den ultimata kombinationen av skärförmåga och styrka hos en egg. Alla som vet någonting om knivtillverkning inser att en dylik egg bara kan tillverkas för hand och det är kanske orsaken till varför 99,99 % av alla knivar INTE har den konvexa eggen. Knivar i allmänhet är nämligen en massproducerad vara där CNC-styrda robotar och slipmaskiner formar bladen så gott det går. Maskinerna matas med magasin som gör att produktionen kan fortgå 24 timmar om dygnet och resultatet blir oftast bra, riktigt bra knivar till tämligen vettiga priser. Men, om man vill ha riktig toppkvalitet vad avser styrka, rostfrihet, skärpevaraktighet och design, finns det ännu inga maskiner som tillnärmelsevis kan mäta sig med den utbildade, erfarne knivmakaren.

Vi är mycket stolta över vår serie Northern Light eller Norrsken, som den heter på svenska, väl medvetna om att bara de mest kvalitetsmedvetna i världen kommer att uppskatta dess företräden. Eftersom kniven tillverkas helt för hand i mycket korta serier kan det ibland uppstå besvärande långa väntetider.

Slidan tillverkas i kraftigt, svart läder av allra bästa slag.

Mod. NL4
Totallängd: 244 mm
Bladlängd: 130 mm
Bladtjocklek: 5 mm
Vikt (kniv): 190 g
Stål: Lam.VG10
Egghårdhet: 59 HRC
Ändbutt: Aluminium
Parérstång: Rostfritt stål, specialsäkrad
Slida: Svart läder, knäppe runt skaftet

Tillbaka

Nyhetskategorier