cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Fällkniven » Köksknivar » Produkt

Fällkniven K2

Fällkniven K2


Art nr. Fällkniven GP
Fällkniven K2
Fällkniven K2
Artnr: K2
1 740 kr/st

Rek. pris: 1 934 kr/st

Klicka här för leveransinfo
Art nr. K2
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning

När K2 först kom ut sattes en ny världsstandard. För första gången användes ett dyrbart specialstål i en serietillverkning av avancerade kockknivar. Fördelen med att använda ett specialstål är att bladet kan göras tunnare, lättare och styvare vilket leder till bättre precision och resultat i köket. Specialstålet VG10 gör att eggen håller skärpan mycket länge och det är förstås en särskild fördel om man arbetar professionellt.

Dagens K2 är nu i laminerat VG10 stål, kniven har med andra ord fått en uppgradering. I och med lamineringen får man en segare kniv som tål ännu lite mer påfrestning men behåller VG10:s egg egenskaper.

Vi har lagt särskild vikt vid skaftets utformning - greppet ska fylla handen väl utan att kännas klumpigt samt ha en sådan form att man upplever en trygghet i arbetet med kniven. Det uppnår vi genom att tillverka skaftet i greppsäker Thermorungummi - ju bättre grepp, desto mindre tröttsamt för handen. Skaftet är dessutom lätt att hålla rent, inga räfflor eller fördjupningar. Den hygieniska aspekten är en viktig detalj för de som arbetar med mat på restauranger och matställen - och inte minst för deras kunder.

Tången går med nästan full bredd genom hela skaftet vilket ger stadga och styvhet åt kniven.

Vi hävdar därför att mod. K2 är en av världens mest avancerade kockknivar och vi uppmanar dig att unna dig denna vardagslyx. Observera dock - denna kniv lämpar sig inte för att skära i frusen mat eller hacka i ben med, det leder ofelbart till eggskador. Använd såg eller yxa/cleaver för dessa uppgifter. Bästa arbetsunderlag är träbrädor - de är mer hygieniska än plastbrädor, dessutom.

Mod. K2 är ett måste i det moderna köket. Fint skurna, fräscha grönsaker är inte bara bra för vårt välbefinnande, de är också snygga att se på och smakar fantastiskt gott i finstrimlat skick.Bara den perfekt designade Santokun kan göra detta!

Mod. K2
Totallängd: 305 mm
Bladlängd: 175 mm
Bladbredd: 47 mm
Bladtjocklek: 2,5 mm
Stål: Lam.VG10
Hårdhet: 59 HRC
Skaftmaterial: Thermorun

Tillbaka

Nyhetskategorier