cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Fällkniven » Jaktknivar » Produkt

Fällkniven H1z3G

Fällkniven H1z3G


Art nr. Fällkniven GP
Fällkniven H1z3G
Fällkniven H1z3G
Artnr: Fällkniven H1z3G
3 221 kr/st

Rek. pris: 3 569 kr/st

Klicka här för leveransinfo
Art nr. Fällkniven H1z3G
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning

Det här är vår första riktiga jaktkniv med anor från klassisk nordskandinavisk knivbyggarkonst. Den ergonomiskt fulländade designen är resultatet av åratal av sökande efter den perfekta jaktkniven där blad och skaft harmonierar med varandra i en odelbar symbios. Det 5 mm tjocka konvext slipade bladet går med nästan full bredd genom skaftet och är oerhört starkt p g a det hårda och sega specialstålet. Det fylliga skaftet består av nätskuren thermorun som ger en behagligt, komfortabelt grepp.

Eftersom kniven saknar egentliga parérstänger bör man vara en erfaren jägare eller skogsmänniska för att säkert hantera en så pass avancerad kniv som mod. H1.

Slidor
Slidan är en formgjuten plastslida i urstark zytel, fördelen är att den går att rengöra utan att den förstörs.

Stålet
Nu kan vi även erbjuda denna kniv med ett blad i 3G-stål, ett laminerat pulverstål som är mycket starkt och håller skärpan fantastiskt bra.

Bladets funktion
Bladet på mod. H1 ser kanske lite speciellt ut och det finns därför orsak att kommentera dess form. För det första - en jaktkniv kan förstås se ut på många olika sätt och fungera väl oavsett form och fason - i mångt och mycket beror det på den som håller i skaftet för hur kniven ska fungera. Vet du inte var du ska sätta snitten på ett nedlagt byte saknar det betydelse vad för kniv du hanterar, det slutar med felsnitt, hår i buken, genomskurna hinnor, blod överallt. Men - kombinationen av en erfaren jägare och en väl designad kniv är oslagbar! Snitten ligger perfekt, slaktet är rent och inte nedhårat, inga jack in i köttet, hela hinnor etc.

Bladdesign
Den optimala jaktkniven ser ut som mod. H1! Det är nys att jaktknivar ska ha så korta blad som 6-7 cm - den bästa bladlängden ligger runt 10 - 13 cm, se bara på de professionella slaktarnas utrustning! Men längden måste kombineras med en design som erbjuder en lång, effektiv flåegg och, vilket är mycket viktigt, en spets som är så utformad att den har en väl fungerande penetrerande förmåga ty, en kniv har två funktioner på bladet - en egg och en spets. Spetsen på denna kniv är designad så, att den tränger igenom huden men går inte in i köttet när man öppnar bakbenet på ett hårvilt. Det här är en detalj som du faktiskt kan justera till på din egen favoritkniv - håll kniven med eggen vänd uppåt, fingrarna mellan skaft och underlag och se sedan efter hur spetsen pekar mot underlaget. Slipa till den så att den inte jackar in i låret på bytet!

Trendsättare
Mod. H1 är jaktkniven med stort J, allt är perfekt avpassat för maximal funktion i olika situationer. Det hårda, sega stålet, det starka 5 mm tjocka bladet, den konvext slipade klingan som är både rakbladsvass och går att tälja med, det raka, ergonomiskt formade skaftet i greppsäker Thermorun-gummi, det oerhört kompakta formatet. Bland erfarna jägare och riktigt skogsfolk kommer mod. H1 att bli det självklara valet, avsaknaden av parérstänger är ingen förlust för den som vet hur man hanterar en kniv.

Mod. H1z3G
Bladlängd: 100 mm
Totallängd: 210 mm
Bladtjocklek: 5 mm
Tånge: Bred, genomgående
Vikt (kniv): 180 g
Stål: 3G
Hårdhet (blad): 62 HRC
Skaft: Thermorun
Slida: Zytel

Tillbaka

Nyhetskategorier