cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Jaktstege / Jakttorn » Produkt

Guide Jaktstegar /Jakttorn

Guide Jaktstegar /Jakttorn


Art nr. Fällkniven GPGuide Jaktstegar /Jakttorn
Guide Jaktstegar /Jakttorn
Artnr: q
0 kr/st
Klicka här för leveransinfo
Art nr. q
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning

Välja jakt stege / torn
En jaktstege kan vara ett bra val av tillbehör för din jakt.
Utbudet av jaktstegar har blivit mycket omfattande. Tidigare fanns det en stationär stege som kunde resas mot ett träd och en jaktstege som kunde stå fritt och var vridbar. Nu är möjligheterna annorlunda, och priserna är mycket olika.
Så vad passar dina behov och vad ska du välja?
Det finns inget exakt svar, men vi kan försöka ge några riktlinjer som kan hjälpa dig göra rätt val.
Till att börja med kan vi dela upp jakt stegar i två kategorier - stationära och transportabla. Dessutom finns det modeller som står mot ett träd eller är fristående. Slutligen kan du välja om jaktstege ska ha ett fast eller snurrbart säte.

Stationära jaktstegar
En jaktstege som oftast har en fast plats i jaktterrängen. Det vill säga en stege som du inte räknar med att behöva flytta runt. De stationära stegarna finns som stående mot ett träd eller fristående och vridbar 360 ??grader.

Mot ett träd (DanGate modeller HS-20 och HS-25)
Denna stege väljs givetvis om du har tillgängliga träd att resa den mot.
DanGate har stegar i 2 varianter. Stegarna är likadant konstruerade, men på HS-25 kan du lätt ? helt utan användning av verktyg ? justera höjden på skjutstödet. Det innebär att jaktstegens skjutstöd kan anpassas helt till den enskilda skytten. (Modell HS-25)

Justerbart skjutstöd modell HS-15/HS-25 1

Stationära jaktstegar är typisk byggda av stål och väger därför mer än transportabla jaktstegar. Stigar som står mot träd kan inte vara vridbara på grund av trädet de står mot.

Fritstående (dangate modeller HS-10 og HS-15)
Den fristående stegen väljs naturligtvis när du vill ställa stegen på en plats där det inte finns ett träd att ställa den mot. Men denna typ av jaktstege kan också väljas om du vill ha en stege med 360 graders vridbart säte.
DanGate har stegar i 2 varianter. Stegarna är likadant konstruerade, men på HS-25 kan du lätt, helt utan användning av verktyg, justera höjden på skjutstödet. Det innebär att jaktstegens skjutstöd kan anpassas helt till den enskilda skytten. (modell HS-15)

Justerbart skjutstöd modell HS-15/HS-25 1

Stationära jaktstegar är typisk byggda av stål och väger därför mer än transportabla jaktstegar.

Transportabla jaktstegar
Detta är en helt ny typ av jaktstege som har kommit på marknaden för några år sedan.

DanGates transportabla jaktstegar kan sättas upp på från få sekunder till några minuter. Detta utan användning av verktyg (med undantag för HS-60 som monteras med hjälp av verktyg).

Denna typ stege väljs, när du önskar stor flexibilitet för att prova nya platser i jaktmarken, till drevjakter på hösten, eller som jaktstege till jaktresan i utlandet. Då undgår du att komma fram till din jaktdestination och upptäcka att det inte är uppställt stegar, eller att de är flyttade från förra året. Den väljs också om du vill ha möjlighet att snabbt kunna prova en ny plats.

Som nämnt ovan finns den transportabla stegen också i två varianter: Stående mot träd och fristående.

Enkelt stående (DanGate modeller HS-40, HS-50 og HS-60)
DanGates transportabla jaktstegar är byggda i aluminium och väger ca 13 kg.

Stegarna är konstruerade olika.

DanGates modeller HS-40 och HS-60 är konstruerade som hopfällbara stegar och tar därför lite plats i hopfällt tillstånd.

Jaktstegen HS-40 absolut mest allsidiga jaktstegen på marknaden. Det finns ett flertal tillbehör till denna stege. Du kan köpa ett stödben som gör att stegen kan stå fritt, utan stöd mot ett träd. Du kan också köpa en förlängning som monteras på stegen så att höjden ökas med 1 meter. En nyhet är även extra långa stödben, så både förlängning och stödben kan användas samtidigt. Används stödbenen är alltså denna stege även fristående.

HS-40 monterad med stödben och förlängning

HS-40 monterad med stödben

HS-40 visad både komplett monterad och de 3 lösa delarna.

HS-40 - de 3 lösa delarna som en komplett jaktstege består av.

HS-40 kan lätt transporteras av en person, även med alla 3 delar.

HS-40 kan transporteras på själva jaktdagen

En ny konstruktion av jaktstege HS-40 och HS-45 gör dem otroligt stabila att sitta i.

Anläggsbågen är justerbar, som beskrivet ovan.
Se mer för jämförelse av HS-40 og HS-60 (klicka på länken för at läsa mer)
HS-50 jaktstege är konstruerad som en teleskopstege. Denna jaktstege kan bäras med som en ryggsäck. En fördel med HS-50 är att höjden kan inställas individuellt. Det betyder att om du bara behöver komma upp i 2 meters höjd, så behöver du inte skjuta upp stegen mer än nödvändigt. Det kan vara en fördel om du inte har bestämt dig för placeringen på förhand.
Jaktstege HS-50 kan bäras som en ryggsäck under jakten.

På jaktstege HS-50 kan höjden justeras beroende på hur många steg som slås ut.

Jaktstege HS-50 väger bara 14 kg och fyller hopfälld endast 78 cm på höjden.

Fristående (DanGate modell HS-45)
Denna typ av stege är konstruerad som en HS-40 (hopfällbar stege), men har stödben så den kan stå fritt samt har vridbart säte som kan rotera 360 grader. Dessutom kan denna jaktstege även användas som enkeltstående stege mot ett träd. Det kräver bara att stödbenen inte monteras.

På DanGates transportabla jaktstegar kan du lätt ? utan användning av verktyg ? justera höjden på skjutbågen. Det innebär att jaktstegens anläggsbåge kan anpassas perfekt till varje skytt.

Stationära jaktstigar är typisk byggda av stål och väger därför mer än transportabla jaktstegar.

En fördel med transportabla stegar är också att de är lätta att förvara utanför jaktsäsongen när stegen, enligt lagstiftningen, måste monteras ned.

Höjd:
För att undvika att din doft avslöjas för mycket bör en stege vara ca 2,5 meter eller högre. Dock får en steges höjd inte överstiga 5 meter.

Tillbaka

Nyhetskategorier