cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Fällkniven » Exklusiva knivar » Produkt

Fällkniven Zulu

Fällkniven Zulu


Art nr. Fällkniven GP


Fällkniven Zulu
Fällkniven Zulu
Artnr: Zulu
3 155 kr/st

Rek. pris: 3 505 kr/st

Klicka här för leveransinfo
Art nr. Zulu
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning

CMT (Character, Morse, Telephony) räknas bland de exklusivaste serie kockknivar som någonsin tillverkats. Med vår mer än trettio år långa erfarenhet av knivstål har vi valt att använda oss av ett laminerat koboltstål, ett stål som visat sig vara både starkt och hålla skärpan mycket bra. Ovanpå det adderar vi en konvext formad egg som är både vass och stark, även det ett resultat av våra långa erfarenhet av knivar. För att få en tät och hygienisk fog mellan parerstång och blad svetsar vi fast parerstången med en specialelektrod och slipar sedan fram en snygg profil. Till detta adderar vi en oerhört vacker rödbrun micarta för att säkerställa ett skaft som håller lika länge som bladet. Att knivarna är helt och hållet tillverkade för hand är självklart – så här fint formade knivar kan ingen maskin tillverka!

De som uppskattar handgjorda, högkvalitativa knivar i allmänhet kommer att finna att detta är en serie som är gjord för dem. Viktiga faktorer som specialstål, exklusivt materialval, en väl genomtänkt design och ett avancerat tillverkningssätt kommer att påminna användaren av dessa knivar om den kvalitet som vi i övrigt använder på våra jaktknivar. Med normal aktsamhet kommer dessa kockknivar att fungera hela livet. Levereras i en vacker presentask i solitt trä.

Hur sköter jag då dessa knivar på bästa sätt? Ja, till en början med rekommenderar vi att de inte används i fruset kött eller till att skära i ben, du riskerar mer eller mindre stora eggskador, trots den höga kvalitén. Kyla gör stål sprött och det gäller även de exklusivaste av stål. Inte heller är en fin kockkniv något att hugga med, använd i stället en tandspetshärdad såg eller köttyxa. Till slut, placera aldrig en fin kockkniv i en diskmaskin, det förkortar livet avsevärt på kniven och tär hårt på eggen. Ta i stället för vana att handdiska kniven och torka av den på en torr handduk, det går till slut med automatik.

Hur skärper jag CMT-knivarna? Vi rekommenderar gärna de diamantskärpstål som vi säljer, vår erfarenhet säger att de snabbt och enkelt tar fram en riktigt bra egg. Diamantstålen kan vara lite grova till en början men blir bättre efter en tids inkörning. Vill man bara stryka på eggen rekommenderar vi vårt keramiska stål som avverkar väsentligt mindre men som ger en riktigt vass egg. Bäst är nog en kombination av dessa stål!

Mod. Zulu
Totallängd: (mm) 175
Bladlängd: (mm) 75
Bladtjocklek: (mm) 2
Bladprofil: Convex
Tånge: Full tang konstruktion
Vikt: (kniv) 80g
Stål: Lam.CoS
Hårdhet: 60 HRC
Handtag: Maroon micarta
Parérskydd: Rostfritt bolster och nitar

Tillbaka

Nyhetskategorier