cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Fällkniven » Exklusiva knivar » Produkt

Fällkniven NL5cxL Idun

Fällkniven NL5cxL Idun


Art nr. Fällkniven GPFällkniven NL5cxL Idun
Fällkniven NL5cxL Idun
Artnr: NL5cxL
18 797 kr/st
Klicka här för leveransinfo
Art nr. NL5cxL
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning

NL5cx IDUN
Vi har nöjet att presentera en av världens mest avancerade jaktknivar - mod. NL5cx Idun med blad i damaskerat Cowry X. Detta är förmodligen världens bästa eggstål alla kategorier och definitivt ett av de exklusivaste blad som någonsin tillverkats. Eggen består av ett pulverstål med följande extrema innehåll: C 3 %, Cr 20 %, Mo 1 %, V 0,3 % och sedan järn upp till 100 %. Hårdheten är hela HRC 64! Sidorna består av ett rostfritt 120 lagers damaskstål och tillsammans med eggen i pulverstål har vi format ett blad som i skönhet och styrka är av absolut världsklass. Beslagen är i massivt nickelsilver, skaftet i övrigt i läderlameller. Kniven tillverkas i en mycket begränsad upplaga men vi hoppas att den ska finnas tillgänglig under åtminstone några år. Kniven är en utmärkt brukskniv men gissningsvis lär de flesta köparna införskaffa den såsom varande ett exklusivt samlarföremål. Efterfrågan torde hur som helst bli större än tillgången.

Skaftet består av särskilt utvald oxhud, ett sorgligen nästan helt bortglömt skaftmaterial, som ger ett mycket bra och hållbart grepp. Det åldras på ett mycket vackert sätt och får med åren en utsökt mörkbrun patina, inte heller påverkas det av oljor och lösningsmedel och är helt okänsligt för vatten.

Vi framhärdar förstås den konvexa eggen eftersom vi anser att denna är den ultimata kombinationen av skärförmåga och styrka hos en egg. Alla som vet någonting om knivtillverkning inser att en dylik egg bara kan tillverkas för hand och det är kanske orsaken till varför 99,99 % av alla knivar INTE har den konvexa eggen. Knivar i allmänhet är nämligen en massproducerad vara där CNC-styrda robotar och slipmaskiner formar bladen så gott det går. Maskinerna matas med magasin som gör att produktionen kan fortgå 24 timmar om dygnet och resultatet blir oftast bra, riktigt bra knivar till tämligen vettiga priser. Men, om man vill ha riktig toppkvalitet vad avser styrka, rostfrihet, skärpevaraktighet och design, finns det ännu inga maskiner som tillnärmelsevis kan mäta sig med den utbildade, erfarne knivmakaren.

Slidan tillverkas i kraftigt, svart läder av allra bästa slag.

Mod. NL5cx
Total längd: 215 mm
Bladlängd: 100 mm
Bladtjocklek: 5 mm
Vikt (kniv): 180 g
Stål: Damascus Cowry X
Egghårdhet: 64 HRC
Ändbutt: Nickelsilver
Parérstång: Nickelsilver
Slida: Svart läder, handgjord

Tillbaka

Nyhetskategorier