cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Fällkniven » Slidknivar » Slidknivar » Produkt

Fällkniven F1pro

Fällkniven F1pro


Art nr. Fällkniven GP


Fällkniven F1pro
Fällkniven F1pro
Artnr: Fällkniven F1pro
3 494 kr/st

Rek. pris: 3 883 kr/st

Klicka här för lev info.
Art nr. Fällkniven F1pro
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning

Det finns överlevnadsknivar, och så finns det riktiga överlevnadsknivar. Våra modeller F1, S1 och A1 har servat oss i tjugo år och på grund av sin enastående kvalitet och hållbarhet kommer de att fortsätta att göra så under många år framöver. Trots det har det varit vår ambition att sträva efter en ständig förbättring och det har lett till den nya Pro-serien som tar begreppet överlevnadskniv till oanade höjder. Vi började utveckla dessa imponerande knivar 2010 och nu, sex år senare, vi kan erbjuda tre överlevnadsknivar som sätter en nystandard för hur en riktig överlevnadskniv ska se ut och fungera - Pro-serien.

För att uttrycka det enkelt - en kniv är ett blad och ett skaft. Men om detta viktiga redskap ska vara både starkt och hålla skärpan väl måste du använda dig av verkligt avancerade material samt äga en lång och djup erfarenhet när det gäller knivar för tuffa tag. Vill du dessutom göra anspråk på att kalla en kniv "professionell" tar du på dig ett stort ansvar gentemot användaren. Det klarar Pro-serien.

Pro-serien av F1, S1 och A1 skiljer sig från sina föregångare i följande viktiga detaljer:
1. Den laminerade VG10 stål ersätts av ett laminerat kobolt-specialstål (lam. CoS) som bland annat säkerställer en stark egg med mycket god skärpevaraktighet.
2. Bladen är genomgående tjockare vilket ger en ökad vridstyvhet - de klarar ännu större påfrestningar än tidigare.
3. Den avsmalnande tången är bredare och tjockare och därmed betydligt starkare.
4. Parerstången är tillverkad av rostfritt stål och permanent monterad på tången.
5. Den konvexa eggen har förfinats för förbättrade skäregenskaper.
6. Zytelslidorna är nydesignade och det innebär att de är mer hållbara och bättre lämpade för Molle fästsystem.
7. Knivarna levereras med vår mest sålda kombinationsbryne, DC4. Det erbjuder både ett diamantbryne och en keramisk sten för fältskärpning.
8. Knivarna är förpackade i stöttåliga, vattentäta lådor som kan användas för förvaring av smarta telefoner, GPS, dokument, överlevnadsutrustning och mycket mer.

Självklart hamnar dessa knivar i en högre prisklass. Men med tanke på den enastående kvalitén de är ingalunda överprissatta. En professionell överlevnadskniv ska fungera i alla väder och vi menar verkligen alla väder. Den bör också vara behaglig, säker och bekväm att hantera vare sig det handlar om finlir eller grovarbete, ökenvärme eller polarkyla. Vi har övervägt allt i utformningen av denna helt suveräna kniv och vi lämnar därför livstidsgaranti på material- och tillverkningsfel.

PRODUKT INFO F1pro
Totallängd (mm) 217
Bladlängd (mm) 100
Bladtjocklek (mm) 5
Bladprofil Konvex
Tånge Bred, genomgående
Vikt (kniv) 182g
Stål Lam.CoS
Hårdhet (HRC) 60
Handtagsmaterial Thermorun
Slida Zytel

Tillbaka

Nyhetskategorier