cancerfonden
Kundomdöme på Pricerunner Prisjakt

4.8 / 5

Läs våra omdömen
Produkter   » Fällkniven » Jaktknivar » Produkt

Fällkniven F1L3G

Fällkniven F1L3G


Art nr. Fällkniven GP


Fällkniven F1L3G
Fällkniven F1L3G
Artnr: Fällkniven F1L3G
3 089 kr/st

Rek. pris: 3 434 kr/st

Klicka här för leveransinfo
Art nr. Fällkniven F1L3G
 headset Kundtjänst 10-17
package Leverans 2-7 dagar
   
  • Produktbeskrivning

Med denna kniv sätts en ny världsstandard! Viktiga faktorer som teknisk design, ergonomi och ekonomi sammanfaller i mod. F1 och utgör därmed det främsta koncept som för närvarande finns att tillgå. Kniven passerar med bred marginal internationella, militära krav vad avser styrka, personsäkerhet och prisvärdhet, varför ingen annan kniv kan mäta sig med en F1 om man väger samman dessa tre faktorer.

Att göra en överlevnadskniv är en allvarlig sak, en människas liv kan hänga på dess funktion om något skulle gå snett. Det tog åtta år att utveckla mod F1, den kniv som fr o m 1995 är flygvapnets officiella överlevnadskniv och som också används inom andra delar av det svenska försvaret. Det subarktiska klimat, som vintertid råder i stora delar av Sverige, har på ett avgörande sätt påverkat utformningen av denna mycket speciella kniv - vintern är förvisso flaskhalsen för all överlevnad.

Mod. F1 representerar en helt ny filosofi vad gäller knivar för överlevnadsbruk, samtidigt som den kombinerar generationers erfarenheter med modern spjutspetsteknologi. Det behändiga men kraftfulla formatet, den genomtänkta designen, det utomordentligt starka stålet är bara några av de detaljer som gör att man verkligen kan lita på denna kniv. Vi lämnar därför två års garanti på knivarna, avseende material- och fabrikationsfel.

Mod. F1 är en behändig kniv som passar alla händer och duger till kolossalt många göromål. Det säkra, behagliga greppet tillsammans med ett mycket hårt och segt laminerat specialstål gör att kniven kan användas till allehanda normalt men också påfrestande arbete. Man kan välja på två typer av slidor - en öppen zytelslida men tryckknapp runt skaftet, och en heltäckande läderslida. Zytelslidan håller fast kniven med dubbel säkerhet samt är helt okänslig för vatten, kyla och nötning. Den dubbelsäkrade enhandsopererade zytelslidan är en professionell slida för dem som värdesätter högsta kvalitet.

F1/3G
För många år sedan, när vi startade utvecklingen av vår numera berömda knivserie Tre Kronor, ville vi testa ett helt nytt stål, ett helt okänt laminerat pulverstål. Våra egna prov föll ut väl men ville vi också göra en test av stålet på den öppna marknaden för att, så att säga, hamna på den säkra sidan. Så, vi tillverkade 110 st F1-knivar med detta 3G-stål, knivar som sedan såldes över hela världen. Reaktionerna blev minst sagt positiva vilket medförde att vi kunde starta tillverkningen av vår mest exklusiva knivserie.

Mod. F1/3G
Totallängd: 210 mm
Bladlängd: 97 mm
Bladtjocklek: 4,5 mm, taperad
Tånge: Bred, genomgående
Vikt (kniv): 150 g
Stål: 3G
Hårdhet: 62 HRC
Skaftmaterial: Thermorun
Slida: Heltäckande läderslida

Tillbaka

Nyhetskategorier